Sposób przygotowania:
Zupa z pulpetami
Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki. Marchewkę i pietruszkę korzeń umyć, obrać i wypłukać. Marchewkę pokroić w półplasterki. Pietruszkę korzeń zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pieczarki i warzywa przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, gotować. Do mięsa wbić jajko, wsypać bułkę tartą, doprawić do smaku i wyrobić masę z mięsa. Z gotowej masy mięsnej zrobić kilka pulpetów małej wielkości. Gdy woda w garnku zacznie wrzeć wrzucić do wywaru pulpety i kostkę warzywną, dalej gotować. Ser topiony wycisnąć do naczynia. Do sera dodać łyżkę śmietany. Ser topiony i śmietanę dokładnie wymieszać. Do wymieszanego sera ze śmietaną dodać 4 łyżki wywaru z garnka, hartować. Przygotowaną zawiesinę wlać do garnka. Do zupy dodać garść makaronu, makaron gotować al dente, mieszać. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki.