Sposób przygotowania:
Kremowa Zupa Warzywna z Pulpetami
Mięso mielone wyrobić z jajkiem ,bułką tartą ,solą i grubo zmielonym pieprzem do smaku.Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.Wywar doprowadzić do wrzenia ,dodać obraną i przekrojoną cebulę ,czosnek , ziemniaki ,startą marchewkę, korzeń pietruszki i seler. Na koniec włożyć ,liść laurowy ,ziele angielskie, doprawić Kucharkiem i dodać uformowane z mięsa małe pulpeciki. Gotować pod przykryciem przez ok. pół godziny,potem pulpety wyjąć z liściem, zielem angielskim . Warzywa z wywarem,startym burakiem, chrzanem śmietankowym i śmietanką zmiksować .Zupę doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku sokiem z cytryny , solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do każdej porcji zupy włożyć kilka pulpetów i połówkę jajka.
marietta