Sposób przygotowania:
Makaron z zieloną fasolką szparagową
Orzeszki pinii lekko zrumieniłam na suchej patelni.
Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. W drugim garnku ugotowałam fasolkę w osolonej wodzie.
Makaron odcedziłam na durszlaku i przełożyłam do garnka, w którym się gotował, wlałam oliwę z oliwek, dodałam ugotowaną fasolkę szparagową, doprawiłam solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Delikatnie wymieszałam.
Na talerzach posypałam posiekanym szczypiorkiem, uprażonymi orzeszkami i tartym portugalskim serem Serra da Vila, który ma dość zdecydowany smak, a zrobiony jest z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego.
Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. W drugim garnku ugotowałam fasolkę w osolonej wodzie.
Makaron odcedziłam na durszlaku i przełożyłam do garnka, w którym się gotował, wlałam oliwę z oliwek, dodałam ugotowaną fasolkę szparagową, doprawiłam solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Delikatnie wymieszałam.
Na talerzach posypałam posiekanym szczypiorkiem, uprażonymi orzeszkami i tartym portugalskim serem Serra da Vila, który ma dość zdecydowany smak, a zrobiony jest z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego.
Lady Marmolada