Sposób przygotowania:
Lekkie ciasto
Na początku biały cukier utrzeć w misce z całymi jajkami.
następnie do utartej masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Składniki połączyć ze sobą używając miksera.
Ciągle mieszając wlać mleko.
Przygotować formę do pieczenia.Wyłożyć ją papierem do pieczenia, a następnie wlać ciasto.
Na wierzch naszego ciasta poukładać całe truskawki.
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i piec ciasto ok. 45 minut.Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.Ostudzone można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
następnie do utartej masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Składniki połączyć ze sobą używając miksera.
Ciągle mieszając wlać mleko.
Przygotować formę do pieczenia.Wyłożyć ją papierem do pieczenia, a następnie wlać ciasto.
Na wierzch naszego ciasta poukładać całe truskawki.
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i piec ciasto ok. 45 minut.Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.Ostudzone można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.