Sposób przygotowania:
Lekkie ciasto na lato
Wykonanie: Masa budyniowa: Na mleku gotujemy budyń z cukrem, studzimy i ucieramy z masłem. Dzielimy na 2 części. Masa czerwona: W jednej szklance napoju rozpuszczamy budynie, reszt zagotowujemy. Wlewamy budynie gotujemy krem. Studzimy. Śmietanka: Śmietankę ubijamy dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl wrzątku miksujemy, wsypujemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i mieszamy. Pianka: Maliny miksujemy, przecieramy. Śnieżkę ubijmy na mleku. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku. Śnieżki, serki, maliny i tężejącą galaretkę mieszamy ze sobą. Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olej. Mieszamy delikatnie i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut. Dzielimy na dwie części. Biszkopt ciemny przygotowujemy tak samo jak jasny, ale nie przekrawamy na pół. Przełożenie: Biszkopt jasny- masa budyniowa- masa czerwona-masa budyniowa- biszkopt ciemny-śmietanka- połowa masy czerwonej- biszkopt jasny- reszta masy czerwonej- dekoracja