Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Serniczek na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne "ciasto" na lato.

Serniczek na zimno Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Serniczek na zimno

 

  • 1/2 kg twaróg,
  • 5 dag masło roślinne,
  • 4 sztuki żółtka jaj,
  • 15 dag cukier,
  • 1 łyżka cukier waniliowy,
  • 2 opakowania galaretka malinowa,
  • 1-2 szklanki maliny lub inne owoce,
  • 20-30 sztuk okrągłe biszkopty

Sposób przygotowania:

Serniczek na zimno
Żółtka jaj ucieramy z masłem roślinnym, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy ser biały i rozpuszczoną galaretkę malinową. Na dnie tortownicy wykładamy iszkopty, na biszkopty wykładamy masę serową. Na masie układamy świeże owoce. Gdy masa delikatnie stężeje zalewamy owoce rozpuszczoną i przestudzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia.
Serniczek na zimno
Serniczek na zimno
Serniczek na zimno
Serniczek na zimno