Sposób przygotowania:
Ciasto na zimno na biszkopcie
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 170 stopni około 30 minut. Masa: Ubić 1/2l śmietany z cukrem. Dwie jasne galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Tężejące galaretki dodać do ubitej śmietany i wymieszać. Wylać na biszkopt włożony do formy, posypać orzechami, rodzynkami i zalać 2 galaretkami zielonymi. Ubić 1/2 l śmietany z cukrem. Dodać 2 jasne galaretki (jak wyżej). Nałożyć pokrojone brzoskwinie i zalać 2 galaretkami czerwonymi. Pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. Smacznego!