Lekkie ciasto warzywno-owocowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczne, lekkie, choć słodkie ciasto.

Lekkie ciasto warzywno-owocowe

Składniki:

Lekkie ciasto warzywno-owocowe

 

  • 4 świeże marchwie
  • 2 duże jabłka
  • 3 jaja
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju

Sposób przygotowania:

Lekkie ciasto warzywno-owocowe
Przed wykonaniem przygotowania ciasta nastawiłam piekarnik . Jaja ubiłam z cukrem. Dodałam cynamon, mąkę, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i olej. Wymieszałam. Zmiksowałam przez 5 minut. Na koniec dodałam starte marchewki oraz stare jabłka. Wymieszałam. Takie ciasto przelałam na tortownicę wysmarowaną tłuszczem.Piekłam ok.1 godziny w 180.sc.