Sposób przygotowania:
Lekko pikantna salsa z kiwi
Salsa z kiwi:
pomidora sparzamy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę, przekładamy do salaterki.
Kiwi obieramy i kroimy w drobną kostkę dokładamy do pomidora. Cebulę i papryczkę chilli siekamy w drobną kostkę i przekładamy do salaterki.
Salsę doprawiamy sokiem z limonki i polewamy odrobiną oliw, aby smaki mogły się połączyć.
pomidora sparzamy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę, przekładamy do salaterki.
Kiwi obieramy i kroimy w drobną kostkę dokładamy do pomidora. Cebulę i papryczkę chilli siekamy w drobną kostkę i przekładamy do salaterki.
Salsę doprawiamy sokiem z limonki i polewamy odrobiną oliw, aby smaki mogły się połączyć.
Nina W.