Sposób przygotowania:
Leniwa drożdzówka
Przygotowujemy garnek średniej wielkości.Produkty w kolejności jak podano w składnikach wkładamy do garnka.Nie mieszamy.Przykrywamy garnek pokrywką i zostawiamy na 3-4 godziny.Następnie mieszamy drewnianą łyżką tak,aby składniki się połączyły.Ciasto zacznie szybko rosnąć.Jak podwoi swoją objętość wykładamy je na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blaszkę.zostawiamy jeszcze na 15 min.Na wierzch można dać owoce i kruszonkę .Można też zrobić z tego ciasta np.makowca.Ja ostatnio robiłam go z rabarbarem i kruszonką.Pycha.
misia53
ale taki przepis jest interesujący.
yola
jovi
Persik
kazia
eli_555
olcha
To na pewno nie jest przepis dla leniwych: zaczęłam ok. 15.00, a zbliża się 23.00 i końca nie widać! :(
yola
Robiłam to ciasto nie raz.I nie ma bata żeby nie wyszło.A składniki które zastosowałaś były wszystkie w temperaturze pokojowej a nie wyciągnięte z lodówki?