Sposób przygotowania:
Leśna potrawka
Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać. W brytfannie rozgrzać olej, zasmażyć cebulę i czosnek. Dodać grzyby, smażyć aż te puszczą sok często mieszając. Przykryć, dusić na małym ogniu przez 10minut. Ziemniaki, marchew i ogórki umyć, obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki. Ogórki przekroić na pół wzdłuż, łyżeczką wydrążyć pestki, pokroić w grubsze półplasterki. Do grzybów dodać ziemniaki i marchewkę, wlać 3/4szkl bulionu, doprawić solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Wymieszać. Dusić przez 10minut. Koncentrat pomidorowy połączyć z pozostałym bulionem, dodać z ogórkami do potrawki. Dusić jeszcze 10minut. Doprawić jeszcze raz solą i pieprzem.