Sposób przygotowania:
Leśna rolada
Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukier . Połączyć delikatnie z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia . Gotową masę przekładamy do wysmarowanej margaryną blaszki z pieca piekarnika tak aby ciasto było płaskie a duże . Pieczemy w temp: 160 stopni około 30 minut. Upieczony biszkopt kładziemy na bawełnianą szmatkę i zwijamy w rulon . Krem : Śmietanę ubić na puch , owoce umyć i lekko zmiksować blenderem dodać do śmietany m na koniec wsypać cukry i wymieszać . Na biszkopt rozprowadzić masę i zwinąć w roladę . Wierzch udekorować śmietaną i ulubionymi owocami .Można polać łyżeczką żółtej galaretki
gosia56
Pyza
Pyza
bernika
Pyza
bernika
mela25
Pyza
mela25
Proszę cie nie ośmieszaj się nie pierwszy raz robię roladę , a zresztą jak masz jakiś problem zgłoś moderatorowi . A że blaszki mi sie pomyliły to każdemu się zdarzy . Akurat bardzo późno pisałam przepis .
Pyza
mela25
Poprawione a moderator musi akceptować poprawki więc trochę to potrwa .