lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

SUPERPRZEPIS

Leśne cuda

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybko się robi i super smakuje ciasto dla każdego

Leśne cuda Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leśne cuda

 

  • margaryna 160 gram
  • mąka 120 gram
  • kasza manna 120 gram
  • wiórka kokosowe 120 gram
  • jajka 5 sztuk
  • cukier 120 gram
  • cukier puder 120 gram
  • proszek do pieczenia 1,1/2 łyżeczki
  • 300 gram jeżyn
  • 100 gram malin

 

Sposób przygotowania:

Leśne cuda
1- Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia kasza manna i wiórkami kokosowymi 2- Żółtka oddzielić od białek 3- Białka ubić z cukrem na sztywna piane 4- Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku 5- Dodać mąkę z pozostałymi sypkimi składnikami na koniec dodajemy ubita piane z białek i cukru delikatnie mieszamy6- Tortownice o średnicy 24 cm wysmarować margaryna i obsypać mąką ciasto przekładamy do formy 7- Na ciasto wysypać owoce wstawić do nagrzanego piekarnika piec 50 minut w 180 stopniach
Leśne cuda
Ubijamy białka z cukrem na puszysta pianę potem dodamy do masy
Leśne cuda
Miekkie masło ucieramy z cukrem pudrem aby powstała nam puszysta masa
Leśne cuda
do masy dodajemu żóltka i sypkie produkty na końcu piane
Leśne cuda
wylewamy ciato do tortownicy i na to wysypujemy jeżyny