Sposób przygotowania:
Leśne naleśniki
Z mąki, 2 jajek i mleka zrobić ciasto na naleśniki - składników użyć w takich proporcjach, by powstałe ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odstawić na pół godziny, a następnie usmażyć z niego niezbyt grube naleśniki. Owoce podzielić na dwie porcje - jedną wymieszać z serkiem, dosładzając w miarę potrzeby. Drugą połowę owoców rozgnieść lekko widelcem tak, by puściły sok, a następnie wymieszać ze śmietaną, by powstał apetyczny sos. Każdy naleśnik posmarować nadzieniem serkowym z owocami, a następnie dowolnie złożyć - najlepiej na pół, a później jeszcze na pół. Można również zwinąć w rulonik lub zrobić kopertkę.Naleśniki serwować polane sosem śmietankowo - owocowym. Aby danie było jeszcze smaczniejsze, podajmy je z kulką śmietankowych lodów. Pycha!