Sposób przygotowania:
Ryba pieczona w panierce z pistacji
Pistacje zmielić w malakserze (na bardzo drobno). Można dodać bułki tartej.
Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na mniejsze kawałki - według własnego gustu. Każdy kawałek posmarować niewielką ilością masła, skropić sokiem z cytryny i posypać odrobiną pieprzu.
Tak przygotowane części ryby - obtoczyć w pistacjach i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (uprzednio wysmarowanym masłem).
Całość obłożyć wiórkami masła, kilkoma plasterkami cytryny i posypać natką pietruszki.
Rybę piec około 20-25 minut w 180 stopniach. (Piekarnik powinien być rozgrzany.)
Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na mniejsze kawałki - według własnego gustu. Każdy kawałek posmarować niewielką ilością masła, skropić sokiem z cytryny i posypać odrobiną pieprzu.
Tak przygotowane części ryby - obtoczyć w pistacjach i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (uprzednio wysmarowanym masłem).
Całość obłożyć wiórkami masła, kilkoma plasterkami cytryny i posypać natką pietruszki.
Rybę piec około 20-25 minut w 180 stopniach. (Piekarnik powinien być rozgrzany.)