sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Leszcz smażony.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna rybka ale oścista.

Leszcz smażony. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leszcz smażony.

 

Sposób przygotowania:

Leszcz smażony.
Leszcza dokładnie czyścimy, patroszymy, a następnie dzielimy na dzwonki i myjemy. Umyte dzwonki lekko osuszamy ręczniczkami kuchennymi i solimy. Bułkę tarta mieszamy z mąką pszenną. W gotowej panierce obtaczamy każdy kawałek. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Leszcz smażony.
Leszcze czyścimy, patroszymy i kroimy na mniejsze kawałki
Leszcz smażony.
Bułkę tarta mieszamy z mąką pszenną, tak powstaje panierka
Leszcz smażony.
Każdy kawałek ryby obtaczamy w panierce.
Leszcz smażony.
Kawałki ryby smażymy na rozgrzanym oleju

Tagi:

tarta