karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Leszcz smażony1/2 sz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla wszystkich, który wolą rybę w dzwonkach zamiast filetów.

Leszcz smażony1/2 sz Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leszcz smażony1/2 sz

 

Sposób przygotowania:

Leszcz smażony1/2 sz
Leszcza czyścimy, patroszymy, dzielimy na dzwonki i myjemy. Umyte dzwonki lekko osuszamy ręczniczkami kuchennymi i solimy. Odstawiamy na około 15 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy panierkę, łącząc mąkę z bułką tartą. Na patelni rozgrzewamy olej. Osolone dzwonki leszcza obtaczamy w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju do czasu zarumienienia. Taką rybę podajemy z chlebem. Smacznego :)
Leszcz smażony1/2 sz
Dzwonek leszcza obtoczony w panierce z mąki i bułki tartej.
Leszcz smażony1/2 sz
Dzwonki leszcza w trakcie skażenia na gorącym oleju.

Tagi:

tarta