Sposób przygotowania:
Letnia przekąska z cukinii
Należy przygotować wszystkie niezbędne składniki na danie z cukinii. Cebulę obrać i pokroić w kostkę drobną, przysmażyć na patelni na kolor złoty. Mięso przełożyć na patelnię i podsmażyć mięso mielone, dodać przyprawy, czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę do czosnku. Do usmażonego mięsa dodać podsmażoną cebulę, marchew startą na małych oczkach oraz przecier pomidorowy. Wszystko razem wymieszać i chwilkę dusić na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Całość doprawić do smaku. Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż, usunąć części niejadalne- środek wydrążyć łyżeczką. Gotowym farszem napełnić cukinie, posypać zieloną natką pietruszki i startym serem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem ok. 40 min. w piekarniku w temperaturze 180 stopni C. Porcjujemy na półmisek.