Sposób przygotowania:
Letnia salatka z bazylia i pomidorami
Rozgrzac piekarnik na tosty. Bagietke przekroic wzdluz na pol. W miseczce polaczyc oliwe z oliwek z czosnkiem. Uzywajac kuchennego pedzelka posmaruj tym przekrojone bagietki. Przekroj bagietki na 3 albo 4 paluszki. U loz paluszki chlebowe na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 3 do 5 minut do zrumienienia. Przeloz do koszyczka chlebowego wylozonego swieza serwetka. W sporej misce polacz rozdrobniona salate, bazylie, pomidory, orzeszki i ser. Wymieszaj wszystkie skladniki. Podawaj z cytrynowym sosem vinaigrette i tostowanymi paluszkami chlebowymi. Jezeli chcesz miec pelna kolacje lub letni obiad mozesz ulozyc na wierzchu 6 porcji grillowanych piersi kurzych lub schab. Bon appetit !!!!!!!!!!!!!!