Sposób przygotowania:
Letnia surówka z ogórków małosolnych
Do małego słoiczka włożyć musztardę, miód, wlać ocet i zalewę spod ogórków. Rozetrzeć łyżeczką na gładką masę. Wlać olej. zakręcić słoiczek. Energicznie potrząsnąć kilka razy, aż składniki się połączą. Odkręcić, dosmaczyć szczyptą soli i pieprzu. Odstawić na chwilę. Na średniej tarce (nie gruba, nie drobna, ja mam na Tescomie takie 2 ząbki na jednym tarkowym "oczku". Trze się idealnie) zetrzeć ogórki, oskrobaną marchew, obraną cebulę i ściętą, obraną z lupek 1/2 główki młodego czosnku. Przełożyć do miski. Odstawić na chwilę. W razie potrzeby trochę odcisnąć nadmiar płynu. Zmielić kminek, posypać surówkę, polać sosem. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok. godzinę
msewka
Moni008
misia53
eli_555