Sposób przygotowania:
Letnie ciasto z truskawkami
Jajka wbijamy do miski malaksera i ucieramy z cukrem na piane . Dodajemy cukier waniliowy. Następnie dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na małych obrotach.
Dodajemy 2 łyżki śmietany 30 % jeszcze chwilę miksujemy.
Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułka tarta . Wlewamy ciasto. Na wierzch układamy truskawki. wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu , studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Dodajemy 2 łyżki śmietany 30 % jeszcze chwilę miksujemy.
Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułka tarta . Wlewamy ciasto. Na wierzch układamy truskawki. wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu , studzimy i posypujemy cukrem pudrem.