eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Liście kalafiora Eli ala kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Liście kalafiora ala kapusta zasmażana.

Liście kalafiora Eli ala kapusta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Liście kalafiora Eli ala kapusta

 

 

Sposób przygotowania:

Liście kalafiora Eli ala kapusta
Liście umyć i wykroić grube nerwy. Nerwy pokroić w kostkę. Liście pokroić w paski około trzy centymetrowe i poszatkować. Liście i nerwy wrzucić na osolony wrzątek,dodać 1 łyżkę cukru,mleko i gotować do miękkości (trzeba gotować dosyć długo). Miękkie liście odcedzić. Obraną cebulę drobno pokroić a koperek posiekać. Margarynę roztopić w rondlu,dodać mąkę i przesmażyć. Do rondla wlać wodę,mieszając żeby nie porobiły się grudy i gotować,aż zasmażka zgęstnieje. Do liśći dodać zasmażkę,cebulę,koperek,doprawić solą,pieprzem,cukrem i octem do smaku.Całość wymieszać i zasmażyć. Smacznego!
Liście kalafiora Eli ala kapusta
Liście umyć i wykroić z nich grube nerwy.
Liście kalafiora Eli ala kapusta
Liście poszatkować a nerwy pokroić w kostkę.
Liście kalafiora Eli ala kapusta
Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić.....
Liście kalafiora Eli ala kapusta
Koperek umyć osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.