Sposób przygotowania:
Łódki francuskie z masą jajeczną.
Ciasto francuskie rozmrozić,a potem rozwałkować na stolnicy,pod-
-sypać mąką pod spód,podzielić nożem na części i z nich uformować małe czy średnie łódki.Z jaj,śmietanki,mąki,sera żółtego tartego i soli ubić trzepaczką w garnku gęstą masę,posolić,dodać curry,wymieszać.Masę nakładać do łódeczek
wtedy jak ciastka ułoży się na natłuszczonej blasze.Piekarnik rozgrzać do 180-200 st.C i wstawić tam blachę z ciastkami.Piec
ok.15-20 min.,obserwując przez okienko,czy masa się dobrze
zapieka i nie przypala.W razie czego skrócić czas pieczenia do 15 min.Po upieczeniu wyjąć blachę z ciastkami,pozdejmować je i oprószyć nadzienie dodatkowo ostrą,mieloną papryką lub skropić lekko tabasco czerwonym lub zielonym.
-sypać mąką pod spód,podzielić nożem na części i z nich uformować małe czy średnie łódki.Z jaj,śmietanki,mąki,sera żółtego tartego i soli ubić trzepaczką w garnku gęstą masę,posolić,dodać curry,wymieszać.Masę nakładać do łódeczek
wtedy jak ciastka ułoży się na natłuszczonej blasze.Piekarnik rozgrzać do 180-200 st.C i wstawić tam blachę z ciastkami.Piec
ok.15-20 min.,obserwując przez okienko,czy masa się dobrze
zapieka i nie przypala.W razie czego skrócić czas pieczenia do 15 min.Po upieczeniu wyjąć blachę z ciastkami,pozdejmować je i oprószyć nadzienie dodatkowo ostrą,mieloną papryką lub skropić lekko tabasco czerwonym lub zielonym.