Sposób przygotowania:
Lodki z cukini
Cukimi umyc i osuszyc,4 cukinie przekroic na pol,wydrazyc srodek lyzeczka.Bulke zmoczyc woda , pokroic w kostke i zamoczyc w niewielkiej ilosci wody.Cebule obrac i pokroic w kostke,polowe z tej cebuli podsmazyc na 1 lyzce oleju.Kiedy cebula osiagnie zloty kolor przelozyc ja do miski,wycisnac bulke i dodac do cebuli jak i mielone,sol,pieprz ,parykei jajko.Wszytko wymieszac.Masa wylozyc na cukini lekko przyciskajac.Pozostala cebule podsmazyc na duzej patelni w reszcie oleju dodac pomidory,posolic,popieprzyc i dodac szczypte cukru.Ulozyc na sosie cukini i pod przykyciem dusic na niewielkim ogniu okolo 30 minut.Pozostala cukinie pokroic w cienkie plastry i jak zagle nalozyc na drewniane patyczki.Gotowa cukini wylozyc na talerz , sos zatrzepac creme fraiche