Sposób przygotowania:
Lodowo - owocowy deser
Do garnuszka przekładamy śmietanę, połamaną w kostki czekoladę, kakao oraz alkohol. Razem rozpuszczamy do uzyskania jednolitej masy. Na talerzyki porcjujemy po 3 gałki lodów. Owoce obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Układamy dekoracyjnie wokół lodów. Całość polewamy czekoladowym sosem i posypujemy pokrojonymi migdałami LODY: Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. Żółtka ubijamy na parze wraz z cukrem kryształem na puszystą masę. Po ubiciu wlewamy do nich gotujące mleko. Całość jeszcze raz podgrzewamy na wolnym ogniu około 2 minuty, by zgęstniało. Masę mleczno-jajeczna studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy przestudzoną masę. Całość po dokładnym wymieszaniu przekładamy do zamrażalnika. Po godzinie zamrażania przemieszać masę. Mieszanie powtarzać w kolejnych godzinach.