Sposób przygotowania:
Lody śmietankowo ananasowe
Ananasa obrać ze skóry i usunąć zdrewniały środek.
Pokroić go na kawałki i wrzucić do rozdrabniacza.
Dodać miód, wlać śmietanę i chwilę wszystko miksować.
Tak przygotowaną masę wlać do schłodzonego pojemnika maszynki do lodów.
Zamknąć pokrywę i nastawić maszynę na 30 minut.
Po upływie tego czasu przełożyć masę lodową do pojemniczków i wstawić je do zamrażarki na jeszcze około 30 minut.
Po schłodzeniu nakładać lody do pucharków lub innych naczyń, posypać posypką i dodać maliny.
Pokroić go na kawałki i wrzucić do rozdrabniacza.
Dodać miód, wlać śmietanę i chwilę wszystko miksować.
Tak przygotowaną masę wlać do schłodzonego pojemnika maszynki do lodów.
Zamknąć pokrywę i nastawić maszynę na 30 minut.
Po upływie tego czasu przełożyć masę lodową do pojemniczków i wstawić je do zamrażarki na jeszcze około 30 minut.
Po schłodzeniu nakładać lody do pucharków lub innych naczyń, posypać posypką i dodać maliny.
smakosz 1988