Sposób przygotowania:
Łopatka alla stek w miodzie
Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Przyprawę do steków wymieszać z solą i pieprzem i posypać nią mięso. Płaty mięsa wkładać do foliowego woreczka i lekko rozbić je tłuczkiem wbijając w mięso przyprawy. Tak przygotowane odstawić na 30 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Położyć mięso i z obu stron podsmażyć od czasu do czasu obracając. Dodać posiekaną cebulę i miód i chwilę smażyć a potem podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest miękkie zdjąć pokrywkę i dalej dusić jeszcze kilka minut aż powstały sos się lekko zredukuje. Podawać z ulubionymi dodatkami.
jaNina
zewa
Dziękuje, pyszne było :)