Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Łopatka duszona w cebuli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łopatka duszona w cebuli to szybki pomysł na mięsny obiad

Łopatka duszona w cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łopatka duszona w cebuli

 

Sposób przygotowania:

Łopatka duszona w cebuli
Łopatkę kroimy w mniejsze kawałki przepłukujemy w wodzie i wrzucamy do garnka, następnie dodajemy zioła Małgorzaty oraz smalec oraz pokrojoną w plastry cebulę i podduszamy po czym zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości mięsa, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielski, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa w razie potrzeby podlać delikatnie wodą.
Łopatka duszona w cebuli
mięso kroimy opłukujemy wrzucamy do garnka i przyprawiamy
Łopatka duszona w cebuli
następnie dodajemy większą łyżkę smalcu
Łopatka duszona w cebuli
dodajemy pokrojoną w plastry cebulę i podduszamy
Łopatka duszona w cebuli
zalewamy całość wodą przykrywamy i dusimy