junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Łopatka duszona w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny obiadek dla każdego

Łopatka duszona w kapuście Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łopatka duszona w kapuście

 

  • Ćwierć główki małej kapusty zielonej
  • Przyprawa do wieprzowiny (ja używam prymat)
  • Ćwierć kostki prawdziwego masła
  • Parę kropel maggi
  • Olej
  • Ćwierć kilo pokrojonej w kostkę łopatki

Sposób przygotowania:

Łopatka duszona w kapuście
Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso. Pokroić kapustę w paski (jak paski za długie to jeszcze na pół) Dodać do podsmażonego mięsa,dodać masło. Smażyć ok 15 min mieszając. Podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 20 min aż kapusta zmięknie oczywiście co jakiś czas mieszając, później dodać przyprawę do wieprzowiny i parę kropel maggi. Jak kapusta będzie miękka to gotowe a jak jeszcze nie to dolać trochę wody i jeszcze chwilę dusić pod przykryciem. Podawać z ziemniakami
Łopatka duszona w kapuście
pokrojoną kapustę dusić pod przykryciem na oleju z dodatkiem masła

Tagi:

przyprawy