eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Śledzie Eli z marynowanymi grzybami i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam wymoczone śledzie z marynowanymi podgrzybkami koperkiem. Śledziki wszystkim bardzo smakowały

Śledzie Eli z marynowanymi grzybami i koperkiem

Składniki:

Śledzie Eli z marynowanymi grzybami i koperkiem

śledzie

  • 600 g solonych płatów śledziowych

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Śledzie Eli z marynowanymi grzybami i koperkiem

przygotowanie składników

Śledzie Eli z marynowanymi grzybami i koperkiem
Przygotować wszystkie dodatki do śledzi..

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. przygotować liście laurowe i ziele angielskie

przygotowanie śledzi

Śledzie Eli z marynowanymi grzybami i koperkiem
Wymoczone i osuszone śledzie pokroić na kawałki.

Śledzie opłukać, zalać zimną wodą i moczyć około 2 godzin. Wymoczone śledzie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski półtora - dwa centymetry.

przygotowanie śledzi cd

Śledzie Eli z marynowanymi grzybami i koperkiem
Wszystkie składniki wymieszać i włożyć do lodówki.

Do miski włożyć śledzie, dodać podgrzybki, cebulę, koperek, olej słonecznikowy i rydzowy, ocet, zalewę z grzybów, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz do smaku. Całość wymieszać, przełożyć do szczelnego pojemnika i włożyć do lodówki na dobę żeby wszystko się przegryzło. Smacznego!