Sposób przygotowania:
Śledzie Eli z marynowanymi grzybami i koperkiemprzygotowanie składników

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. przygotować liście laurowe i ziele angielskie
przygotowanie śledzi

Śledzie opłukać, zalać zimną wodą i moczyć około 2 godzin. Wymoczone śledzie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski półtora - dwa centymetry.
przygotowanie śledzi cd

Do miski włożyć śledzie, dodać podgrzybki, cebulę, koperek, olej słonecznikowy i rydzowy, ocet, zalewę z grzybów, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz do smaku. Całość wymieszać, przełożyć do szczelnego pojemnika i włożyć do lodówki na dobę żeby wszystko się przegryzło. Smacznego!