Sposób przygotowania:
Łopatka pieczona w przyprawach
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy przyprawami i obtaczamy z każdej strony, odstawiamy.
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i kroimy w dużą kostkę. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w talarki.
Mięso i pokrojone warzywa wkładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 20 minut. Wyjmujemy mięso i rozcinany rękaw, ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 20 minut.
Upieczone mięso wyjmujemy z rękawa, a resztę ( upieczone marchewki i wytworzony płyn ) przekładamy do garnka i wlewamy szklankę wody, dodajemy masło, zagotowujemy i blendujemy. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka z sosem, zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i kroimy w dużą kostkę. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w talarki.
Mięso i pokrojone warzywa wkładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 20 minut. Wyjmujemy mięso i rozcinany rękaw, ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 20 minut.
Upieczone mięso wyjmujemy z rękawa, a resztę ( upieczone marchewki i wytworzony płyn ) przekładamy do garnka i wlewamy szklankę wody, dodajemy masło, zagotowujemy i blendujemy. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka z sosem, zagotowujemy.