Sposób przygotowania:
Pieczona łopatka
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przyprawy wsypujemy do miseczki i mieszamy. Mięso wkładamy do miski i wsypujemy przyprawy, dokładnie z każdej strony nacieramy przyprawami. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na duże części, wsypujemy do miski z mięsem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Mięso z cebulą i czosnkiem przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1,20 minut i 30 minut w rozciętym worku.
Z upieczonej cebuli, czosnku i wytopionego płynu oraz wody przygotowujemy sos według własnego uznania.
Mięso z cebulą i czosnkiem przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1,20 minut i 30 minut w rozciętym worku.
Z upieczonej cebuli, czosnku i wytopionego płynu oraz wody przygotowujemy sos według własnego uznania.
SylaUla
kuchenny świat