evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Łopatka z cukinią

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne mięsko które rozpływa się w ustach . . .

Łopatka z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łopatka z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Łopatka z cukinią
Umytą łopatkę wkładamy do garnka zalewamy wodą.Dodajemy łyżeczkę soli,listki laurowe,pieprz i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości 1h.Odstawiamy do wystygnięcia. Po wystygnieciu kroimy na grubsze plastry (u mnie wyszło pięć) Każdy plaster mięsa nacieramy ostrą papryką i podsmażamy z obu stron na patelni (odstawiamy w ciepłe miejsce) Umytą cukinię kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w długie paski.Następnie przesmażamy ją z odrobiną soli na dwóch łyżkach oleju,ciągle mieszając(ma być lekko chrupka) Na talerz wykładamy mięso,polewamy ulubionym sosem i na wierzch układamy po porcji cukini i podajemy z ulubionymi dodatkami . . ..
Łopatka z cukinią
Umytą łopatkę wkładamy do garnka zalewamy wodą.Dodajemy łyżeczkę soli,listki laurowe,pieprz i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości 1h.Odstawiamy do wystygnięcia.
Łopatka z cukinią
Po wystygnieciu kroimy na grubsze plastry (u mnie wyszło pięć)
Łopatka z cukinią
Każdy plaster mięsa nacieramy ostrą papryką i podsmażamy z obu stron na patelni (odstawiamy w ciepłe miejsce)
Łopatka z cukinią
Umytą cukinię kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w długie paski.Następnie przesmażamy ją z odrobiną soli na dwóch łyżkach oleju,ciągle mieszając(ma być lekko chrupka)

Tagi:

cukinia