Sposób przygotowania:
Łopatka z cukinią
Umytą łopatkę wkładamy do garnka zalewamy wodą.Dodajemy łyżeczkę soli,listki laurowe,pieprz i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości 1h.Odstawiamy do wystygnięcia. Po wystygnieciu kroimy na grubsze plastry (u mnie wyszło pięć) Każdy plaster mięsa nacieramy ostrą papryką i podsmażamy z obu stron na patelni (odstawiamy w ciepłe miejsce) Umytą cukinię kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w długie paski.Następnie przesmażamy ją z odrobiną soli na dwóch łyżkach oleju,ciągle mieszając(ma być lekko chrupka) Na talerz wykładamy mięso,polewamy ulubionym sosem i na wierzch układamy po porcji cukini i podajemy z ulubionymi dodatkami . . ..
zewa
edytaha
Widzę Evitko, że znów przeszłaś metamotfozę :)
zbysiowa
gusia1000