gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Łopatka z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łopatka wieprzowa z kaszą to danie jednogarnkowe - podaję na obiad jako danie główne. Polecam jest smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Łopatka z kaszą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Łopatka z kaszą
Łopatkę kroimy na mniejsze kawałki, które przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wołowiny. Przyprawione mięso układamy w głębszej patelni i smażymy pod przykryciem (na dno patelni wkładamy margarynę i wlewamy 0,5 szklanki wody). Pod koniec smażenia mięsa wlewamy 1,5 szklanki wody i wsypujemy kaszę. Całość dusimy pod przykryciem, mieszając co jakiś czas do momentu, aż kasza napęcznieje. Mięso z kaszą wykładamy na talerz.
Łopatka z kaszą
Przyprawione mięso układamy w głębszej patelni i smażymy pod przykryciem
Łopatka z kaszą
Pod koniec smażenia mięsa wlewamy 1,5 szklanki wody i wsypujemy kaszę. Całość dusimy pod przykryciem.