p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Gulasz mięsny z łopatki z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Gulasz z kaszą to jedno z ulubionych dań moich męskich członków rodziny

Gulasz mięsny z łopatki z kaszą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz mięsny z łopatki z kaszą

 

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej,
  • 1 łyżka marynaty czosnkowej Kotanyi,
  • 1 łyżka marynaty do mięsa z gorczycą i kolendrą Knorr,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka skrobia kukurydziana

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsny z łopatki z kaszą
Mięso z łopatki kroimy w dużą kostkę, przekładamy do miski, doprawiamy po 1 łyżce marynaty czosnkowej i marynaty do mięs z gorczycą i kolendrą, dolewamy 2 łyżki oliwy, mieszamy całość i wstawiamy na noc do lodówki.Na drugi dzień obsmażamy marynowane mięso na patelni grillowej. Podlewamy wrzącą wodą, dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy 1 łyżkę skrobi wymieszanej z małą ilością wody, zagotowujemy aż sos uzyska odpowiednią gęstość. Podajemy gulasz z kaszą jęczmienną ugotowana na sypko w woreczkach.
Gulasz mięsny z łopatki z kaszą
Mięso z łopatki kroimy w dużą kostkę, przekładamy do miski, doprawiamy
Gulasz mięsny z łopatki z kaszą
obsmażamy zamarynowane pokrojone mięso na patelni grillowej
Gulasz mięsny z łopatki z kaszą
Pod koniec duszenia dodajemy 1 łyżkę skrobi wymieszanej z małą ilością wody