p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pierogi z kaszą i męsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nie zawsze muszą być ruskie pierogi, tym razem pierogi z kaszą i mięsem

Pierogi z kaszą i męsem

Składniki:

Pierogi z kaszą i męsem

 

  • 30 dag mięsa z łopatki,
  • 100 g kaszy jęczmiennej,
  • 1 cebula,
  • kawałek słoniny,
  • do smaku sól
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą i męsem
Mąkę łączymy z solą i ciepłą przegotowana wodą. Wyrabiamy dokładnie ciasto. Kaszę gotujemy na pół miękko, mięso z łopatki mielimy. Łączymy kaszę z mięsem i smażymy na łyżce oleju, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy aż cebula będzie złotawa.. Ciasto rozwałkowujemy, Za pomocą szklanki wycinamy koła. Na każdy kawałek nakładamy przestudzony farsz, dokładnie lepimy. Wrzucamy na gotującą, osoloną wodę, a gdy pierogi wypłyną gotujemy jeszcze około 3 minuty. Polewamy skwarkami wytopionymi z pokrojonej w kostkę słoniny.