gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Łopatka z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowaną karkówkę z porem podaję jako danie główne na obiad. Moja rodzina lubi takie mięsa z dodatkami.

Łopatka z porem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka z porem

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 1 por
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa klasyczna do karkówki
  • 50 gram masła lub margaryny
  • 1/2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Łopatka z porem
Łopatkę kroimy na kawałki i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki. Po czym układamy w głębszej patelni (na dno wkładamy masło lub margarynę i wlewamy wodę). Por kroimy w plasterki i układamy na mięsie. Wszystko razem dusimy pod przykryciem, do momentu, aż mięso będzie miękkie. Mięso z porem wykładamy na talerz.
Łopatka z porem
Łopatkę kroimy na kawałki i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki.
Łopatka z porem
Por kroimy w plasterki i układamy na mięsie.

Tagi:

przyprawy