Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Łopatka z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny gulasz w formie łopatki z grzybami

Łopatka z grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Łopatka z grzybami
Mięso myjemy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, zalewamy 3 szklankami wody i dodajemy kostkę bulionową, liść laurowy oraz ziele angielskie, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut następnie dodajemy pokrojone pieczarki oraz suszone grzyby i w dalszym ciągu dusimy przez następne około 15 minut, na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Mięso jest mięciutkie i aromatyczne. Smacznego
Łopatka z grzybami
mięso kroimy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą
Łopatka z grzybami
w efekcie uzyskujemy pyszny domowy gulasz z grzybami