Sposób przygotowania:
Łopatka z zasmażana kapustą.
Łopatkę płuczemy i kroimy w średniej grubości plastry. Przyprawiamy z obydwu stron i kładziemy na rozgrzana patelnie. Podsmażymy na wolnym ogniu z obydwu stron, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek i 1 posiekaną cebulę. Nastepnie dolewamy ok 2 szklanki wody i dusimy do miękkości. Wyciągamy mięso. Z mąki i wody robimy zawiesinę i zagęszczamy sos, wkładamy z powrotem mięso i trzymamy na ogniu jeszcze pare minut.
Kapustę kiszoną ugotować, nastepnie odcedzic i dodac olej (ok 2 łyżki) ,cukier (1,5 łyżeczka) troszkę soli, pieprzu czarnego i pokrojoną w kostke 1 cebulę. Całość poddusić na patelni, dodać troszke mąki i jeszcze podsmażyć na koniec.
Wyśmienite z ziemniakami :)
Kapustę kiszoną ugotować, nastepnie odcedzic i dodac olej (ok 2 łyżki) ,cukier (1,5 łyżeczka) troszkę soli, pieprzu czarnego i pokrojoną w kostke 1 cebulę. Całość poddusić na patelni, dodać troszke mąki i jeszcze podsmażyć na koniec.
Wyśmienite z ziemniakami :)