Sposób przygotowania:
Łosoś
Steki(dzwonka) myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek drobno siekamy i nacieramy nim naszą rybę oraz mielonym kminkiem, solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z plastra cytryny posypujemy startą skórką , zieleninką i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie nacieramy naczynie zaroodporne olejem. Układamy na dnie dwonka łososia i zapiekamy je przez 20 minut w temperaturze 200°C. Wyjmujemy naczynie ,kładziemy na kazdy kawałek ryby plaster masła i posypujemy startym żółtym serem Wkładamy do piekarnika jeszcze na 10 minut i gotowe :-) Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówka z kiszonej kapustki :) SMACZNEGO . . . . . .
evita0007
Sarenka
bernika
Smakowita
Netka
Mikrula
gusia1000