eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Łosoś Eli z patelni grillowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny marynowany łosoś pieczony bez tłuszczu.

Łosoś Eli z patelni grillowej

Składniki:

Łosoś Eli z patelni grillowej

 

  • 6 dzwonków łososia
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu chilli słodko-ostrego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 cytryna-sok
  • 1/2 pęczka koperku posiekanego
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Łosoś Eli z patelni grillowej
Dzwonka łososia umyć i od razu osuszyć ręcznikiem papierowym.Składniki marynaty (sosy:sojowy,rybny,chilli,olej,sok z cytryny,koperek,czosnek,pieprz) dokładnie wymieszać.Marynatą zalać dzwonka łososia i włożyć do lodówki na 3 godziny.Wyjąć łososia z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym.Rozgrzać patelnię grillową i posmarować olejem.Piec dzwonka łososia na patelni grillowej z obu stron na rumiano.Smacznego! Ja podałam łososia z surówką zmłodej kapusty 3 (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

Tagi:

sosy