Sposób przygotowania:
Łosoś grillowany na sojowej pierzynce
Świeży kawałek filetu z łososia ze skórką nacinamy delikatnie w kostkę aby utworzyć ładną strukturę, solimy, pieprzymy do smaku i wstawiamy na patelnię grillową na tak długo aż nie uzyskamy chrupiącego kawałka ryby.
W wolnym czasie przygotowujemy sosy, pierwszy biały: czosnek miażdżymy, imbir ścieramy dodajemy do jogurtu, musztardy, wszystko dokładnie mieszamy dodajemy sól, pieprz sok z cytryny i znowu dokładnie mieszamy aby połączyć wszystko na jednolitą masę.
Sos czerwony wykonujemy tak samo tylko na koniec dodajemy ostrą pastę paprykową.
Makaron sojowy łamiemy i wrzucamy na gorącą oliwę tak aby się usmażył, powstanie delikatny i chrupiący.
Talerz dekorujemy zieleniną, oliwkami i kawałkiem pomidora wszystko polewamy sosem białym, następnie układamy usmażony makaron a na nim umieszczamy wyśmienity grillowany kawałek łososia, polewamy czerwonym sosem. SMACZNEGO!
W wolnym czasie przygotowujemy sosy, pierwszy biały: czosnek miażdżymy, imbir ścieramy dodajemy do jogurtu, musztardy, wszystko dokładnie mieszamy dodajemy sól, pieprz sok z cytryny i znowu dokładnie mieszamy aby połączyć wszystko na jednolitą masę.
Sos czerwony wykonujemy tak samo tylko na koniec dodajemy ostrą pastę paprykową.
Makaron sojowy łamiemy i wrzucamy na gorącą oliwę tak aby się usmażył, powstanie delikatny i chrupiący.
Talerz dekorujemy zieleniną, oliwkami i kawałkiem pomidora wszystko polewamy sosem białym, następnie układamy usmażony makaron a na nim umieszczamy wyśmienity grillowany kawałek łososia, polewamy czerwonym sosem. SMACZNEGO!
evita0007
cherry
kołczu
KRISTOFE
zbysiowa
KRISTOFE