SUPERPRZEPIS

Łosoś marynowany i delikatny serek

  • KRISTOFE
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Łosoś marynowany i delikatny serek

białe wino, dobry nastrój i kawałek wytwornego łososia.

Składniki:

Łosoś marynowany i delikatny serek

 

  • SKŁADNIKI:

 

  • łosoś około 500 gram,
  • pęczek koperku,
  • połowa cytryny,
  • 50 mililitrów żubrówki,
  • pieprz do smaku,
  • sos sojowy,
  • jedna łyżka majonezu,
  • oliwka,
  • sos sojowy,

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś marynowany i delikatny serek
PRZYGOTOWANIE: Wybieramy ładny kawałek fileta z łososia, oddzielamy od skóry i kroimy cienkie duże plastry. Wszystko układamy na talerz pieprzymy, kropimy cytryną, posypujemy koperkiem a następnie polewamy żubrówką. Wszystko przykrywamy szczelnie folią i na górę dociążamy drugim talerzem, wkładamy do lodówki na 12 godzin, po kilku godzinach wykładamy, z plastrów formujemy ruloniki napełnione małą ilością majonezu, wszystko polewamy sosem sojowym, dekorujemy zieleniną. Smacznego:)

Tagi:

serek sosy