SUPERPRZEPIS

Łosoś Marynowany na Żubrówce

  • 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Łosoś Marynowany na Żubrówce

Wspaniały łosoś marynowany, prosty, smaczny i wytworny.

Składniki:

Łosoś Marynowany na Żubrówce

 

  • łosoś około 500 gram,
  • pęczek koperku,
  • połowa cytryny,
  • 50 mililitrów żubrówki,
  • pieprz do smaku,
  • sos sojowy,
  • jedna łyżka majonezu,
  • oliwka,
  • sos sojowy,

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś Marynowany na Żubrówce
Wybieramy ładny kawałek fileta z łososia, oddzielamy od skóry i kroimy cienkie duże plastry. Wszystko układamy na talerz pieprzymy, kropimy cytryną, posypujemy koperkiem a następnie polewamy żubrówką. Wszystko przykrywamy szczelnie folią i na górę dociążamy drugim talerzem, wkładamy do lodówki na 12 godzin, po kilku godzinach wykładamy, z plastrów formujemy ruloniki napełnione małą ilością majonezu, wszystko polewamy sosem sojowym, dekorujemy zieleniną. Smacznego:)

Tagi:

sosy