Nencja

Nencja

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Złocisty łosoś marynowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, cudowny i głęboki smak. Marynata świetnie podkreśla delikatny smak łososia, polecam spróbować!

Złocisty łosoś marynowany

Składniki:

Złocisty łosoś marynowany

 

 

Sposób przygotowania:

Złocisty łosoś marynowany
Łososia płuczemy, dokładnie osuszamy. Piekarnik nagrzewamy do 225 stopni.Składniki marynaty po kolei dodajemy do słoiczka. Oliwę, czosnek przeciśniety przez praskę i pozostałe składniki. Zakręcamy i bardzo dokladnie mieszamy. Nacieramy łososia dokładnie marynatą z każdej strony. Tak przygotowanego owijamy w folię spozywczą, wstawiamy do lodówki na około godz. Pieczemy ok.15 min w temp 225.(bez folii)

Tagi:

marynaty