Sposób przygotowania:
Łosoś na warzywnym purée
Warzywa obieramy - myjemy, wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości (z jedną płaska łyżeczką soli) Z łososia za pomocą ostrego noża usuwamy skórę.Płuczemy osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na dwie części. Przygotowane porcje ryby układamy na blaszce wysmarowanej masłem. Polewamy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy i posypujemy posiekanym porem.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy (grzanie góra) w 180*C 20 minut .
Gdy łosoś jest w piekarniku wtedy odcedzamy ugotowane warzywa. Dodajemy 2 łyżki masła i tłuczemy całość na gładką masę a'la purée. Na talerzu kładziemy obręcz i wkładamy do niej purée,lekko uciskając łyżką. Z piekarnika wyjmujemy rybę i układamy na całości dekorując rzodkiewką,porem oraz cytrynką. Podajemy z ulubiona surówką - Smacznego :)
Gdy łosoś jest w piekarniku wtedy odcedzamy ugotowane warzywa. Dodajemy 2 łyżki masła i tłuczemy całość na gładką masę a'la purée. Na talerzu kładziemy obręcz i wkładamy do niej purée,lekko uciskając łyżką. Z piekarnika wyjmujemy rybę i układamy na całości dekorując rzodkiewką,porem oraz cytrynką. Podajemy z ulubiona surówką - Smacznego :)
darmiona
edytaha
gusia1000
zbysiowa
jaNina
evita0007
mysza75
Wiech
zbysiowa
Oczywiście;)
evita0007
Pieknie dziękuję Magduś :) Dziekuję również innym za miłe komcie :)