Sposób przygotowania:
Łosoś na ryżu z salsą z sosem słodkim ch
Filet z łososia myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym . Solimy do smaku i pieczemy w piekarniku lub na patelni . Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy . Pomidora myjemy i kroimy w kostkę . Ogórka myjemy nie obieramy z skórki i kroimy . Cebulę czerwoną obieramy z łupiny kroimy w piórka. Warzywa mieszamy i dodajemy do ryżu . Mieszamy dobrze i dodajemy oliwę ok 1 łyżeczki i sos słodki chilli ,ponownie mieszamy .
Ryż z warzywami układamy na talerzu na nim serwujemy gorącego łososia. Ozdabiamy połówkami pomidorków .Kropimy sokiem z cytryny
Ryż z warzywami układamy na talerzu na nim serwujemy gorącego łososia. Ozdabiamy połówkami pomidorków .Kropimy sokiem z cytryny