Sposób przygotowania:
Łosoś norweski na wigilijny stół
Po kupnie rybki pokroiłam ją na małe dzwoneczki, odczyściłam z łusek, powyciągałam ości, a następnie włożyłam do zamrażarki. Na samym początku po odmrożeniu łososia norweskiego osuszamy na ściereczce, aby nie był zbyt wilgotny. W następnym etapie dzwonki ryby układamy i skraplamy obficie wyciśniętym sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i odstawiamy na godzinkę. W między czasie przygotowujemy jajko i bułkę tartą do panierowania. Następnie każdy z kawałków moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, kładziemy na rozgrzanej patelni. Obracamy rybkę z jednej strony na drugą aby nabrała złocistego koloru. Po upieczeniu kładziemy ją na ręczniku papierowym aby odsączyć ją z tłuszczu. Ryba gotowa do podania na stół. Smacznego!!!
Konczi