Sposób przygotowania:
Łosoś pieczony z nutą pomarańczy
Do miski wycisnąć sok z pomarańczy i włożyć do niego kawałki łososia. Odstawić na minimum 2 godzinki do lodówki. Z folii aluminiowej uformować dwa gniazdka na rybę. Kawałki łososia oprószyć z obu stron solą z pieprzem i ułożyć w folii aluminiowej. Na wierzchu posypać słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-30 minut.
W tym czasie przygotować sos jogurtowy i kolorowe dodatki. Jogurt wymieszać z dodatkiem soli ziołowej (do smaku) i odstawić.
Awokado obrać i usunąć pestkę, pokroić na drobne kawałki. Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki.
Na talerzu ułożyć rukolę oraz pokrojone awokado i pomidorki, oprószyć delikatnie solą ziołową. Obok warzyw ułożyć pieczonego łososia razem z folią i jogurtowy sosa w pojemniczku.
W tym czasie przygotować sos jogurtowy i kolorowe dodatki. Jogurt wymieszać z dodatkiem soli ziołowej (do smaku) i odstawić.
Awokado obrać i usunąć pestkę, pokroić na drobne kawałki. Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki.
Na talerzu ułożyć rukolę oraz pokrojone awokado i pomidorki, oprószyć delikatnie solą ziołową. Obok warzyw ułożyć pieczonego łososia razem z folią i jogurtowy sosa w pojemniczku.
kołczu