Sposób przygotowania:
Łosoś pieczony w folii
1. Mięso z łososia umyć i podzielić na dwa kawałki. Doprawić obficie solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 20 minut.
2. Filety ułożyć na kawałkach folii aluminiowej, dodać po 2-3 plasterki masła lub margaryny, posypać obficie posypanym drobno koperkiem, po czym szczelnie zawinąć w folii.
3. Ryby piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze 10 minut. Podawać z warzywami i z ziemniakami z wody.
2. Filety ułożyć na kawałkach folii aluminiowej, dodać po 2-3 plasterki masła lub margaryny, posypać obficie posypanym drobno koperkiem, po czym szczelnie zawinąć w folii.
3. Ryby piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze 10 minut. Podawać z warzywami i z ziemniakami z wody.
Czekoladka 2